meer artikels

Kennis-hub voor snelle opsporing voedselfraude

wo 14 mrt. 2018 / voedselveiligheid
Web4

De Europese Commissie lanceert een kennis-hub voor snelle opsporing van voedselfraude : extra wapen in de strijd tegen Veviba, Fipronil en andere schandalen. Snelle en heldere informatie-uitwisseling over voedselfraude is cruciaal om onze strenge Europese normen van voedselveiligheid af te dwingen.

Het kenniscentrum dat de EU-Commissie nu lanceert, is een prima instrument voor snel optreden, het ondersteunt de lidstaten bij het opsporen en aanpakken van voedselfraude. Het kenniscentrum zal de nationale controles coördineren en een effectieve early warning en informatiesysteem opzetten tussen het nationale en het Europese niveau.

We beschikken hiermee over een extra wapen in de strijd tegen Veviba, Fipronil en andere schandalen. In de nasleep van het Fipronil-schandaal vorige zomer had het Europees Parlement de Commissie gevraagd om snel maatregelen uit te werken die de informatie-uitwisseling tussen de lidstaten en de doorstroming naar de consument veel sneller doen verlopen. De Europese consument werd toen wekenlang in het ongewisse gelaten en kreeg te maken met onduidelijke en tegenstrijdige berichten. Dergelijke toestanden zullen nu hopelijk definitief tot het verleden behoren.’

Deel dit artikel:
  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
Artikel afdrukken:
  • Afdrukken